Lokacije i termini - Ćigong savez Srbije

Lokacije i termini

Ovde možete videti trenutni raspored treninga po lokacijama.

Beograd (grupni časovi ćigonga i Tai Chi-ja)

Beograd, klub PENG (grupni časovi ćigonga i Tai Chi-ja) u Resavskoj 35, peti sprat
Ćigong - ponedeljak i sreda od 18h do 19h
Tai Chi (starija grupa) - ponedeljak, sreda i petak od 19:15h do 20:15h
Tai Chi (početna grupa) - utorak i petak od 18h do 19h

Ica i Saša, kontakt telefon 062 806 19 88 e-mail: info@qigong.rs
Novi Beograd, klub PENG (grupni časovi ćigonga) u Narodnih heroja 30 (MZ Studentski grad, 2. sprat kod Infostana)
Ćigong - ponedeljak i četvrtak od 18:00h do 19:00h

Dragana i Saša, kontakt 062 806 19 88 e-mail: info@qigong.rs
Beograd, klub DREN (grupni časovi ćigonga) Trg Republike-Staklenac, II sprat, sala 2
Ćigong - sreda i petak od 20h do 21h

Nena i Uroš, kontakt telefon 064 115 48 45

Dopunske usluge

Akupunktura
Akupunktura predstavlja jedan od vidova tradicionalne kineske medicine, koji se koristi u prevenciji i tretiranju mnogih disbalansa u telu. Akupunktura je sedamdesetih godina priznata od strane SZO (svetska zdravstvene organizacije) kao zvaničan vid lečenja i prevencije.

Pun tretman tradicionalne kineske medicine (TKM) je kombinacija akupunkture, akupresure, Tui Na manuelne terapije, uvođenja posebne dijete, herbalnih suplemenata kao i praktikovanje ćigonga i taiđićuena. Sve ove metode su prepoznate od strane Ministarstva zdravlja Republike Srbije kao metode tradicionalne medicine - dijagnostike, lečenja, rehabilitacije i prevencije.

Ćigong savez Srbije od 2013. ima potpisan memorandum o saradnji sa Šangajskim Univerzitetom tradicionalne kineske medicine i njihov je zvanični predstavnik u Srbiji, dok je Saša Balanesković, predsednik Saveza, od 2017. godine konsultant Univerziteta za pitanja TKM-a u Srbiji.

Zakažite Vaš termin ovde.
Bowen terapija
Tom Bowen je osnivač ove moćne tehnike kojom se aktivira "unutrašnji doktor" - sposobnost tela za samoizlečenje. Bowen tehnika je jedno od čudesnih otkrića 20. veka i vodeća tehnika 21. veka!

Bowen terapija je holistička terapija, potpuno prirodna, neinvazivna, bez kontraindikacija.Može se primenjivati kod osoba svih uzrasta - od beba do starijih osoba. Njenom primenom se aktiviraju mehanizmi u telu, koje se primljenim porukama podstiče da samo sebe dovede u ravnotežu i to na fizičkom, emotivnomm i mentalnom nivou.

Bowen tehnika je nežna i istovremeno moćna tehnika.Zasnovana je na teoriji da se potpunom relaksacijom tela aktiviraju unutrašnje sposobnosti tela i uma da se vrate u balans i harmoniju. Primenom nežnih Bowen pokreta na određenim tačkama budimo našeg unutrašnjeg lekara koji započinje proces lečenja odnosno samolečenja.Tretman čine nežni pokreti palčeva i prstiju preko mišića i vezivnog tkiva na goloj koži ili preko odeće. Tako se šalju signali duboko u telo, aktivirajući rad samih ćelija. To je jedinstven oblik neuromišićnog remodeliranja.
On radi ne samo kroz nervni sistem, na strukturnom i mišićnom nivou, već i putem krvotoka i limfnog sistema. Poznat je po tome što ubrzava rehabilitaciju pacijenata i popravlja kompletno unutrašnje stanje organizma.

Između svake serije pokreta postoji pauza od nekoliko minuta kada se pacijent odmara, a njegovo telo za to vreme obrađuje poruke i pokreće mehanizme izlečenja. Gotovo svi koji su bili na Bowen terapiji kažu da tretman donosi osećaj prijatnosti, opuštenosti, lakoće i zadovoljstva.

Za razliku od drugih manuelnih terapija, Bowen tehnika ne koristi snagu terapeuta. Terapeut ne prisiljava telo da radi „kako mu se kaže“, već mu omogućava da pokrene sopstvenu energiju samoizlečenja.

Zakažite Vaš termin ovde.
Tui Na - manuelna terapija
Tui Na je istočnjačka manuelna terapija tela koja se praktikuje u Kini preko 2000 godina.

Jedna od drevnih veština poboljšanja i očuvanja zdravlja, pa čak i lečenja, pored akupunkture i prirodnih herbalnih lekova predstavlja seriju različitih pritisaka, tapkanja i ubadanja dlanovima, jagodicama i zglobovima prstiju kako bi se telo oslobodilo blokada duž telesnih meridijana i stimulisao tok životne energije Ći (Qi, Chi) i krvi.  

Pospešujući tok životne energije uz pomoć ovog sistema, možete poboljšati zdravlje, pojačati imunitet i obavljati svakodnevne aktivnosti uz više vitalnosti.

Zakažite Vaš termin ovde.
Privatni časovi
Privatni časovi ćigonga i taiđićuena se organizuju prema želji i potrebi polaznika.

Privatni časovi su otvoreni svima i nije potrebno da neko bude član Saveza ili kluba.

U zavisnosti od tematike časova (koja je poprilično široka) zavisi i sam broj časova kao i cena.

Molimo Vas da nas pozovete ukoliko Vas interesuju privatni časovi!
Ponuda za firme
Veštine zdravstvenog ćigonga i taiđićuena(tai čija) su idealne za sve one koji rade u kancelarijama i opterećeni su tesnim rokovima i svakodnevnog donošenja teških odluka.
Postoji nekoliko stotina raznih vežbi koje neko može praktikovati, a svi pokreti se izvode polako uz svesnu kontrolu disanja i usredsređivanja misli na "ovde" i "sada".  Posebna pažnja se posvećuje telesnoj posturi i pravilnosti izvođenja pokreta koji za cilj ima da pokrene životnu energiju kroz celo telo. Na taj način se, tokom vremena, povećava koncentracija i mentalna izdržljivost polaznika, ali se i telo dovodi u balans.

Bilo da se radi o kraćim radionicama pravilnog sedenja i vežbi za ublažavanje posledica dugotrajnog sedenja, vežbi disanja i koncentracije, višesatnim seminarima ili grupnim časovima koji se održavaju u kompaniji u radno vreme, efekti vežbanja se mogu osetiti kod nekih polaznika odmah nakon prvog treninga, dok većina oseti boljitak nakon 2-3 redovna treninga.

Pored navedenih i sličnih programa, zaposlenima u firmama sa kojima sklopimo ugovor, omogućavamo i popuste na tretmane akupunkture i Bowen terapije.

Do sada smo realizovali mnoštvo radionica i seminara i učestvovali na nekoliko team building aktivnosti realizovanih za kompanije. Neke koje bismo izdvojili su:

-Sanofi/Udruženje reumatologa/Dan zdravlja
-Erste bank/deo team building aktivnosti
-Gi Group/Nelt/sportski dan za zaposlene
-Grundfos/sportski dan za zaposlene
-Savanova/promocija vežbanja na otvorenom i aktivacija prostora promenade
-Udruženje ORS i Udruženje reumatologa Srbije/godišnji kongresi reumatologa
-Asocijacija kineskih privrednika u Republici Srbiji/obeležavanje kineske nove godine
-Hyperoptic - jutarnje vežbe za zaposlene
-Gi Group - vežbe u sklopu team building i trening aktivnosti
...

Ukoliko ste zainteresovani za saradnju, pozovite nas i zakažite sastanak!
Unapred se radujemo saradnji :)
error: Zaštićen sadržaj!! Kontaktirajte nas ukoliko želite da prenesete neki tekst.