Svetska konferencija o promociji zdravstvenog ćigonga 2018. i 3. seminar za predstavnike Svetske federacije zdravstvenog ćigonga - Ćigong savez Srbije

Svetska konferencija o promociji zdravstvenog ćigonga 2018. i 3. seminar za predstavnike Svetske federacije zdravstvenog ćigonga

Prema verovanju drevnih kineza, uspešnu godinu je najbolje započeti od proleća – kao što je najbolje sa dnevnim aktivnostima krenuti ujutro.

Početak ove godine je obeležila Svetska konferencija o promociji zdravstvenog ćigonga 2018. i 3. seminar za predstavnike Svetske federacije zdravstvenog ćigonga.
Konferencija i treninzi su održani od 25. februara do 2. marta 2018. u jednom od centara za obuku Svetske federacije zdravstvenog ćigonga – Qi Xu hotelu u Langfangu pored Pekinga.

Tokom šest dana konferencije kojoj je prisustvovalo oko 200 predstavnika i zvaničnika federacije, vrhunski stručnjaci na polju tradicionalne kineske medicine (TKM), ćigonga, kultivacije tela i duha, kao i naučnog istraživanja efekata TKM-a i ćigonga, su delili svoja iskustva i znanje:
* Tao Culai je govorio o potrebi modernog sveta za praksom kakav je zdravstveni ćigong i osnovnim pricipima prakse ćigonga. Ovaj vrsni stručnjak u polju aeroinženjeringa i raketnog programa je promenio svoj životni poziv pre 45 godina i aktivno se bavi ćigongom i istraživanjem ćigonga sve to vreme.
* Liju Tjenđun je razmatrao odnosu života u harmoniji i integraciji tela, uma i disanja
* Su Jung je predstavila Vu Jun Liju Ći teoriju i vezu i uticaj drevnih znanja kineza na svakodnevni život ljudi danas
* Gao Jetao je govorio o vezi zdravstvenog ćigonga i teorijama u Huang Di Nei Đingu (medicinski klasik Žutog Cara)
* Džang Ming Lijang je predstavio tradiciju umeća života prema principima tradicionalne kineske medicine i ćigonga.

Od praktičnih radionica, učesnici radionica su imali izvanrednu priliku da obrade teme naprednog izvođenja ćigonga sa vrhunskim ćigong majstorima:
* Jang Bai Long sa Ba Duan Đinom
* Lei Bin sa Da Vu i ćigongom za vid i oči i
* Vang Julin sa Taiđi Jangšeng Džangom.

Raspored je bio prepun dešavanja i dosta gust, ali su predstavnici Ćigong saveza Srbije imali prilike da nasamo razgovaraju podrobnije sa Džang Ming Lijangom, Jang Bai Longom i Vang Julin i dobiju dodatna uputstva i savete vezano za savladavanje i prenošenje osnovnih ali i naprednijih tehnika ćigonga.

Ilinka Aćimović i Saša Balanesković su polagali teorijski i praktični deo tehničkog Duan Vei stepenovanja, dok je Saša za doprinos promociji i razvoju ćigonga dobio počasni 6 Duan Vei.

U narednom periodu će biti dosta posla na promociji ćigonga:

Kalendar događaja u zemlji i inostranstvu će biti objavljivan na ovoj stranici ali i putem e-mail liste na koju se možete pretplatiti ovde.

error: Zaštićen sadržaj!! Kontaktirajte nas ukoliko želite da prenesete neki tekst.