tai chi dan beogradResavska 35, peti sprat  SA PROGRAMOM KREĆEMO U PONEDELJAK, 4. septembra!

 Ćigong – ponedeljak i sreda od 18 do 19h (ukoliko za početni kurs bude prijavljeno više od 8 polaznika, formiramo novu grupu i termin)

Taiđićuen – ponedeljak i sreda od 19:15 do 20:15h, petkom od 18 do 19h (tokom septembra sve grupe dok se ne formira početna)

čas ćigonga Yi Jin Jing BeogradBul. Zorana Đinđića 44a (mesna zajednica Ušće)

 Ćigong – utorak od 1830 do 1930h i četvrtak od 1815 do 1915h.

Ponovo na NBG nakon regulisanja ugovora sa JP Poslovni prostor – zbog njihovih procedura još uvek čekamo na odgovor!

 

Cenovnik mesečnih časova:

  • Ćigong – 30EUR
  • Taiđićuen – 35 EUR

Cene su izražene u EUR na mesečnom nivou, uplaćuju se od 1. do 10. u mesecu u dinarskoj protivvrednosti po višem kursu na dan uplate. Članarina se plaća od septembra do juna. U slučaju da je neko odsutan, plaća 50% od članarine. Prilikom upisa u klub/Savez, uplaćuje se godišnja članarina u iznosu od 15 EUR koja važi za tekuću godinu. Članarina Vam omogućava niže cene radionica, seminara, izleta itd. koje organizujemo u toku godine.

ćigong Yi Jin Jing BeogradPrivatni časovi ćigonga i taiđićuena se organizuju prema želji i potrebi polaznika.

Privatni časovi su otvoreni svima i nije potrebno da neko bude član Saveza ili kluba.

U zavisnosti od tematike časova (koja je poprilično široka) zavisi i sam broj časova kao i cena.

Molimo Vas da nas pozovete ukoliko Vas interesuju privatni časovi!

Akupunktura predstavlja jedan od vidova tradicionalne kineske medicine, koji se koristi u prevenciji i tretiranju mnogih disbalansa u telu. Akupunktura je sedamdesetih godina priznata od strane SZO (svetska zdravstvene organizacije) kao zvaničan vid lečenja i prevencije.
Pun tretman tradicionalne kineske medicine (TKM) je kombinacija akupunkture, akupresure, Tui Na manuelne terapije, uvođenja posebne dijete, herbalnih suplemenata kao i praktikovanje ćigonga i taiđićuena. Sve ove metode su prepoznate od strane Ministarstva zdravlja Republike Srbije kao metode tradicionalne medicine – dijagnostike, lečenja, rehabilitacije i prevencije – pogledajte link ka sajtu Ministarstva.

Ćigong savez Srbije od 2013. ima potpisan memorandum o saradnji sa Šangajskim Univerzitetom tradicionalne kineske medicine i njihov je zvanični predstavnik u Srbiji, dok je Saša Balanesković, predsednik Saveza, od 2017. godine konsultant Univerziteta za pitanja TKM-a u Srbiji.

Više o akupunkturi možete videti ovde.

JPW2962_0775-441x307Tui Na je istočnjačka manuelna terapija tela koja se praktikuje u Kini preko 2000 godina. Jedna od drevnih veština poboljšanja i očuvanja zdravlja, pa čak i lečenja, pored akupunkture i prirodnih herbalnih lekova predstavlja seriju različitih pritisaka, tapkanja i ubadanja dlanovima, jagodicama i zglobovima prstiju kako bi se telo oslobodilo blokada duž telesnih meridijana i stimulisao tok životne energije Ći (Qi, Chi) i krvi.  Pospešujući tok životne energije uz pomoć ovog sistema, možete poboljšati zdravlje, pojačati imunitet i obavljati svakodnevne aktivnosti uz više vitalnosti.

Pozovite i zakažite Vaš termin!
Broj mesta ograničen.

Tom Bowen je osnivač ove moćne tehnike kojom se aktivira “unutrašnji doktor” – sposobnost tela za samoizlečenje. Bowen tehnika je jedno od čudesnih otkrića 20. veka i vodeća tehnika 21. veka! Bowen terapija je holistička terapija, potpuno prirodna, neinvazivna, bez kontraindikacija.Može se primenjivati kod osoba svih uzrasta – od beba do starijih osoba. Njenom primenom se aktiviraju mehanizmi u telu, koje se primljenim porukama podstiče da samo sebe dovede u ravnotežu i to na fizičkom, emotivnomm i mentalnom nivou.
Bowen tehnika je nežna i istovremeno moćna tehnika.Zasnovana je na teoriji da se potpunom relaksacijom tela aktiviraju unutrašnje sposobnosti tela i uma da se vrate u balans i harmoniju. Primenom nežnih Bowen pokreta na određenim tačkama budimo našeg unutrašnjeg lekara koji započinje proces lečenja odnosno samolečenja.Tretman čine nežni pokreti palčeva i prstiju preko mišića i vezivnog tkiva na goloj koži ili preko odeće. Tako se šalju signali duboko u telo, aktivirajući rad samih ćelija. To je jedinstven oblik neuromišićnog remodeliranja. On radi ne samo kroz nervni sistem, na strukturnom i mišićnom nivou, već i putem krvotoka i limfnog sistema. Poznat je po tome što ubrzava rehabilitaciju pacijenata i popravlja kompletno unutrašnje stanje organizma.
Između svake serije pokreta postoji pauza od nekoliko minuta kada se pacijent odmara, a njegovo telo za to vreme obrađuje poruke i pokreće mehanizme izlečenja. Gotovo svi koji su bili na Bowen terapiji kažu da tretman donosi osećaj prijatnosti, opuštenosti, lakoće i zadovoljstva.
Za razliku od drugih manuelnih terapija, Bowen tehnika ne koristi snagu terapeuta. Terapeut ne prisiljava telo da radi „kako mu se kaže“, već mu omogućava da pokrene sopstvenu energiju samoizlečenja.

Veštine zdravstvenog ćigonga i taiđićuena(tai čija) su idealne za sve one koji rade u kancelarijama i opterećeni su tesnim rokovima i svakodnevnog donošenja teških odluka.

Postoji nekoliko stotina raznih vežbi koje neko može praktikovati, a svi pokreti se izvode polako uz svesnu kontrolu disanja i usredsređivanja misli na “ovde” i “sada”.  Posebna pažnja se posvećuje telesnoj posturi i pravilnosti izvođenja pokreta koji za cilj ima da pokrene životnu energiju kroz celo telo. Na taj način se, tokom vremena, povećava koncentracija i mentalna izdržljivost polaznika, ali se i telo dovodi u balans.

Bilo da se radi o kraćim radionicama pravilnog sedenja i vežbi za ublažavanje posledica dugotrajnog sedenja, vežbi disanja i koncentracije, višesatnim seminarima ili grupnim časovima koji se održavaju u kompaniji u radno vreme, efekti vežbanja se mogu osetiti kod nekih polaznika odmah nakon prvog treninga, dok većina oseti boljitak nakon 2-3 redovna treninga.

Pored navedenih i sličnih programa, zaposlenima u firmama sa kojima sklopimo ugovor, omogućavamo i popuste na tretmane akupunkture i Bowen terapije.

Do sada smo realizovali mnoštvo radionica i seminara i učestvovali na nekoliko team building aktivnosti realizovanih za kompanije. Neke koje bismo izdvojili su:

  • Sanofi/Udruženje reumatologa/Dan zdravlja
  • Erste bank/deo team building aktivnosti
  • Gi Group/Nelt/sportski dan za zaposlene
  • Grundfos/sportski dan za zaposlene
  • Savanova/promocija vežbanja na otvorenom i aktivacija prostora promenade
  • Udruženje ORS i Udruženje reumatologa Srbije/godišnji kongresi reumatologa
  • Asocijacija kineskih privrednika u Republici Srbiji/obeležavanje kineske nove godine

Ukoliko ste zainteresovani za saradnju, pozovite nas i zakažite sastanak!
Unapred se radujemo saradnji 🙂

Priključite se našoj E-mail listi

Pošaljite nam Vaš E-mail i priključite se našoj E-mail listi kako biste dobijali najsvežije informacije o našim aktivnostima i događajima koje organizujemo!

Nadamo se da ćemo se videti na nekom od njih!

Uspešno ste se prijavili!