Polaganje budućih instruktora i seminar u Moskvi - Ćigong savez Srbije

Polaganje budućih instruktora i seminar u Moskvi

Jedna od vrednosti koju sa sobom nosi pripadnost Internacionalnoj federaciji zdravstvenog ćigonga (IHQF) svakako jeste međusobna saradnja članica i osećaj zajedništva i pripadnost jednoj svetskoj porodici.  Ćigong savez Srbije ima odlične odnose sa mnogim članicama federacije, a jedna od njih je i  Međuregionalna federacija zdravstvenog ćigonga Rusije.

Ova federacija je u nedelju, 25. marta 2018. organizovala polaganje u Rusiji kojoj je prisustvovalo preko 70 polaznika koji su na obuci za sticanje zvanja instruktora zdravstvenog ćigonga. Polaganje je nadgledala i ocenjivala komisija u čijem su sastavu majstori zdravstvenog ćigonga iz Rusije:

  • Viktor Sterlikov, Moskva, predsednik Međuregionalne federacije zdravstvenog ćigonga Rusije
  • Aman Atilov, Krasnodar
  • Elena Bahtenko, Vologda
  • Kuksova Natalija, Sankt Petersburg
  • Marija Kuzmickaja, Desnogorsk

i jedini predstavnik komisije koji nije iz Rusije, predsednik Ćigong saveza Srbije, Saša Balanesković koji je došao na poziv Viktora Sterlikova.

Polaznici su u, zavisnosti od stepena na kome se nalaze, polagali sisteme Ba Duan Jin, Yi Jin Jing i Wu Qin Xi.

Ovo polaganje je ujedno i uvod u dalje savladavanje sistema i uslov za Duan Wei polaganje koje će se održati u maju 2018.
Odlukom izršnog odbora IHQF, redovne članice federacije (poput Ćigong saveza Srbije) koje ispunjavaju uslove, mogu organizovati polaganje i dodelu tri predstepena (Ji 1,2 i 3) i tri stepena (Duan Wei 1,2 i 3).
U narednom periodu se očekuje intenziviranje saradnje Međuregionalne federacije zdravstvenog ćigonga Rusije i Ćigong saveza Srbije na polju edukacije, razmene znanja i promocije ćigonga.

Nedelju dana nakon polaganja (30.3.-2.4.2018.), održan je i seminar teorije TKM o meridijanima, ćigongu za srce i ćigonga Yi Jin Jing u Moskvi i Zelenogradu koji je održao Saša Balanesković kome je ovo četvrti put da dolazi na poziv Tatjane Kramcove, trenera Taiđićuan kluba “Udan” iz Moskve.

Fotografije sa događaja možete videti u galeriji.


 

 

 

error: Zaštićen sadržaj!! Kontaktirajte nas ukoliko želite da prenesete neki tekst.