Kurs Tui Na masaže za decu i roditelje - Ćigong savez Srbije

Kurs Tui Na masaže za decu i roditelje

Ćigong savez Srbije organizuje kurs Tui Na masaže (manuelne terapije) za decu i roditelje!


Tui Na predstavlja jednu od metoda tradicionalne kineske medicine i može se upotrebljavati samostalno ili u kombinaciji sa drugim tipovima tretmana - akupunkturom, ventuzama, moksibustijom i ćigong vežbama.
PET DOBROBITI TUI NA TERAPIJE

1. Tui Na je kompletan sistem tradicionalne kineske medicine(TKM)

Tui Na, sa akupunkturom i kineskom biljnom medicinom, predstavljaju komponente tradicionalne kineske medicine. Kao takva, Tui Na terapijase može koristiti za lečenje određenih područja, ili se može koristiti za poboljšanje generalnog stanja Ćija ili energetskog toka širom tela. Pošto je Tui Na kompletan sistem, tretman često pomaže obe ove komponente istovremeno. Tui Na se smatra jednim od najstarijih oblika manuelne terapije danas.
2. Koristi principe akupunkture i TKM

Akupunktura podrazumeva regulaciju toka energije u 12 meridijana i 8 kanala po celom telu kroz upotrebu sitnih igala. Slično tome, Tui Na, što znači "guranje i hvatanje", stimuliše iste tačke koristeći ručnu stimulaciju. Tui Na ispravlja disbalanse kako unutrašnje tako i spoljne površine promenom nivoa energije biološkog sistema i prilagođavanjem bio-informacija tela.

3. Može se koristiti sa akupunkturom.

Budući da je to oblik tradicionalne kineske medicine i zato što koristi iste principe, Tui Na se takođe može koristiti kao dodatak tretmanu akupunkture. Upotreba oba modaliteta lečenja može biti efikasan pristup radu sa energijom i adresiranjem i obnavljanjem njenog protoka.

4. Ublažava širok spektar disbalansa.

Tui Na masaža može da ublaži više disbalansa uključujući nesanicu, zatvor, glavobolju, migrene, sindrom iritabilnog creva, premenstrualni sindrom i emocionalne probleme. Takođe može tretirati poremećaje vezane za digestivne, respiratorne i reproduktivne sisteme. Mnogi ljudi traže lečenje zbog krutog vrata, rastezanja ramena, išijasa i bolova leđa. Tui Na se može koristiti za ublažavanje i lečenje unutrašnjih bolesti i telesnih povreda.

5. Tui Na masaža se dobro integriše i može se koristiti sa različitim modalitetima.

Tui Na se može koristiti kao integrativni tretman sa tradicionalnom medicinom. Pored toga, može se koristiti i sa drugim oblicima komplementarne medicine, uključujući Shiatsu masažu, sportsku masažu, rad sa neuromuskulaturom dubokih tkiva ili miofacijalnim oslobađanjem.
Članak sa profesorom Li Džengjuom koji govori o Tui Na masaži možete pročitati ovde

ISKORISTITE JEDINSTVENU PRILIKU I PRIJAVITE SE ZA TUI NA KURS ZA DECU I RODITELJE PO PROMOTIVNOJ CENI!
KURS OBUHVATA:
1. UVOD U TKM I TUI NA TRETMAN
2. ULOGA FASCIJE U TERAPEUTSKE SVRHE
3. TEORIJA TKM
4. GENERALNI TOKOVI MERIDIJANA
5. OSNOVNE TUI NA MANIPULACIJE
6. TUI NA TRETMANI, KOMBINACIJA I PRIMENA U PRAKTIČNE SVRHE
7. PRAKTIČNI I TEORETSKI TEST

VREME,TRAJANJE MESTO I ADRESA ODRŽAVANJA KURSA
Kurs se održava u subotu i nedelju, 30. i 31. marta 2019. godine, oba dana od 9:30h do 12h i od 13h do 16:00h, u Beogradu, Resavska 35, peti sprat

MATERIJAL
Svi polaznici će dobiti ilustrovan priručnik koji će im služiti kao podsetnik nakon kursa. Polaznici koji budu pokazali zadovoljavajuće znanje i polože test, dobijaju i sertifikat o završenom kursu dok ostali dobijaju sertifikat o prisustvu.

KURS JE U PROCESU AKREDITACIJE PRED ZDRAVSTVENIM SAVETOM!


KO VODI KURS?

Kurs vode:
Dr Duško Spasovski, ortoped i profesor fizičke kulture, zaposlen u Institutu za ortopedsko-hirurške bolesti "Banjica" u Beogradu i docent Medicinskog fakulteta Univerziteta u Beogradu i
Saša Balanesković, konsultant Šangajskog Univerziteta TKM u Srbiji, praktikant akupunkture i moksibustije, Tui Na masaže za odrasle i decu. Tui Na usavršava još od 2013. na Šangajskom Univerzitetu TKM (SHUTCM) pod vođstvom prof. Li Džengjua, šefa katedre za Tui Na terapiju na SHUTCM.

Ukoliko ste zainteresovani, na kurs se možete prijaviti ovde.
Visina kotizacije se nalazi u prijavi.
Ukoliko ne možete da otvorite formular, kontaktirajte nas putem ovog e-maila.

ISKORISTITE JEDINSTVENU PRILIKU I PRIJAVITE SE ZA TUI NA KURS ZA DECU I RODITELJE PO PROMOTIVNOJ CENI!
error: Zaštićen sadržaj!! Kontaktirajte nas ukoliko želite da prenesete neki tekst.