akupunktura - Ćigong savez Srbije

akupunktura

Akupunktura predstavlja jedan od vidova tradicionalne kineske medicine, koji se koristi u prevenciji i tretiranju mnogih disbalansa u telu. Akupunktura je sedamdesetih godina priznata od strane SZO (svetska zdravstvene organizacije) kao zvaničan vid lečenja i prevencije.
Pun tretman tradicionalne kineske medicine (TKM) je kombinacija akupunkture, akupresure, Tui Na manuelne terapije, uvođenja posebne dijete, herbalnih suplemenata kao i praktikovanje ćigonga i taiđićuena. Sve ove metode su prepoznate od strane Ministarstva zdravlja Republike Srbije kao metode tradicionalne medicine - dijagnostike, lečenja, rehabilitacije i prevencije - pogledajte link ka sajtu Ministarstva.
Ćigong savez Srbije od 2013. ima potpisan memorandum o saradnji sa Šangajskim Univerzitetom tradicionalne kineske medicine i njihov je zvanični predstavnik u Srbiji.
Savez održava i jedini akreditovani kurs od strane Zdravstvenog saveta Ministarstva zdravlja za ćigong trenere u Srbiji.
AKUPUNKTURA POMAŽE U REGULISANJU RAZNIH STANJA: bolove: bol u vratu, kičmi, zglobovima, mišićima, išijas i drugi bolovi duž živaca, artritis …
promene raspoloženja,, nervoza…
nesanica, vrtoglavica,glavobolje i migrene
hronični i alergijski sinusitis i bronhitis
nelagodnost i bol u želucu
konstipacija, dijareja i hemoroidi
smanjen/povećan apetit
gojaznost
otok (zadržavanje vode ili limfe)
zadržavanje mokraće
noćno mokrenje
poremećaj i bolne menstruacije
akne, ekcemi i druge kožne promene
odvikavanje od pušenja
koristi se kao izvanredno sredstvo u kozmetici za zatezanje lica i eliminisanje podočnjaka u kombinaciji sa Tui Na metodama
i još mnogo toga…
Prvi dolazak
Ukoliko dolazite prvi put, zamoli bismo Vas da nas kontaktirate putem e-maila kako bismo zakazali posetu i odredili najbolji mogući pristup rešavanju disbalansa. Obucite laganu odeću, izbegavajte korišćenje prejake šminke, parfema i korišćenje nakita pred dolazak, nemojte doći preumorni ili nakon obilnog obroka. Odvojite dovoljno vremena za prvi dolazak (bar sat i po tokom koga ćemo uraditi intervju, popuniti upitnik, odrediti način rada i početi sa prvom procedurom).
Šta sve obuhvata jedna poseta?
Pun tretman obuhvata primenu akupunkturnih igala na odabrane akupunkturne tačke uz dodatak elektrostimulacije akupunkturnih tačaka, moksu (gde je moguće)  i infracrvenu lampu. Nakon ovoga, primenjuju se i kupe (ventuze). Opisane aktivnosti variraju od slučaja do slučaja.
Koliko traje jedna poseta?
Za prvu posetu treba odvojiti minimum sat i po, svaka sledeća je od 40 minuta do 90 minuta.